Барселона започна участието си в новия сезон на Примера дивисион с победа с 3:0 над Алавес. Успехът на каталунците и двата гола на Лионел Меси сякаш остават на заден план от присъствието на 294 милиона евро на пейката на „блаугранас“ в мача от първия кръг.

Треньорът Ернесто Валверде през миналия сезон често се оплакваше от достатъчно опции и къса резервна скамейка. През това лято клубното ръководство поработи, за да удовлетвори треньора. Това обаче доведе до парадокса изключително скъпи футболисти да стоят резерви.

Така срещу Алавес на пейката бяха Яспер Силесен (13 милиона европ), Филипе Коутиньо (155 млн.), Малком (41 млн.), Клеман Ленгле (35 млн.), Артур (31 млн.) и Артуро Видал (19 млн.). Това са цените, за които Барса купи въпросните играчи. Към тях трябва да добавим и Рафиня Алкантара, който обаче е без пари на каталунците, тъй като е собствен юноша.

За сравнение с тези 294 милиона евро, които седяха на пейката срещу Алавес, трябва да споменем, че през миналия сезон реервите на Барса струваха повече от два пъти по-малко – 131 милиона евро.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК