Роденият в Нигерия милиардер Алки Дейвид, който е член на гръцката фамилия Левентис, но притежава и британски паспорт, е убеден, че ще успее да спечели наддаването за правата за името на клубния стадион на Барселона "Камп Ноу".

Бизнесменът, чието състояние се оценява на около 2.6 милиарда паунда, разкрива пред "Дейли Мейл", че преговорите са в напреднала фаза, а сделката ще бъде рекордна.

Преди няколко дни Барселона обяви, че за първи път ще продаде правата за името на клубния си стадион за срок от една година, като с парите ще бъдат финансирани изследвания в борбата с коронавируса. "Това е исторически момент за спорта и се вписва добре в настоящите ми планове.

Контактите започнаха в началото на седмицата и аз имам тихата увереност, че сделката ще бъде завършена. Манчестър Сити получава малко над 18 милиона паунда годишно за правата за името на своя стадион.

Тотнъм в момента иска 25 милиона за същото, но Барселона е на различно ниво, заяви Дейвид. - Тази сделка ще бъде още един начин да помогнем. Моята здравна компания работи усилено с най-добрите вирусолози, включително д-р Дороти Брей от Обединеното кралство, за да проучи какъв е начинът да атакуваме този вирус", коментира роденият в Нигерия бизнесмен, , който има общ бизнес и с боксовата легенда Майк Тайсън.

Дейвид съобщи, че вероятно "Камп Ноу" ще получи името на един от двата му големи бизнеса - FilmOn или Swissx.

"И двете ми компания са удачни за името на "Камп Ноу" заради асоциацията им със спорта. FilmOn има няколко канала, които предават спорт 24/7, докато Swissx, моята здравна компания, вече планира Swissx Games в Гщаад, а ще имаме и Swissx eFoil Cup в Малибу."

"Swissx Nou Camp повече ми харесва в момента. Звучи добре", добавя милиардерът.