Треньорът на Барселона Ернесто Валверде не вярва, че неговият тим е фаворит в предстоящото Ел Класико. Каталунците гостуват на Реал (Мадрид) утре от 14:00 часа на „Сантяго Бернабеу“ в мач от 17 кръг на Примера дивисион. „Белият балет“ към момента има мач по-малко от Барса, но загуба в събота може да лиши Кралския клуб от шансовете в битката за титлата, тъй като ще го отдалечи на 14 точки зад Барса.

„В такива мачове няма фаворити. При дербитата временното класиране няма значение. Реал (Мадрид) има много силен отбор и трябва да сме много внимателни през целия мач. За нас това е голямо предизвикателство“, призна треньорът на Барселона.

„Знаем огромното значение на Ел Класико и искаме да спечелим, за да продължим серията си без загуби. Ще се опитаме да запишем победа с нашия стил. Притежанието на топката е важно, но не е достатъчно за успеха. Знаем, че Реал (Мадрид) обича да играе на контраатака и ще трябва да се преборим с това“, допълни Валверде.

„И двата тима разполагат с невероятни играчи, които сами могат да решат изхода от мача. Дори и на вземем 14 точки аванс пред „белия балет“, това няма да го извади от борбата за титлата. Има много време до края на сезона“, обяви 53-годишният специалист.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН