Третодивизионният Унионистас де Саламанка, където играе българският нападател Борислав Станков - Слави, изхвърли Виляреал след 1:1 в редовното време и успех с дузпи (7:6), с което поднесе най-голямата изненада в турнира за Купата на Краля.

Двубоят започна вчера, но поради проблеми с осветлението на терена, се наложи да бъде доиграван днес. Записалият мачове за младежкия ни национален отбор Борислав Станков (на 21 г.) беше титуляр срещу Виляреал и остана на терена до 59-ата минута.

Двата тима излязоха в същите състави, в които се оттеглиха снощи, и изиграха продължения, в които никой от тях не успя да вземе надмощие. Така се стигна до изпълнение на дузпи.

Първите пет изстрела на двата тима също не успяха да определят победител, тъй като двамата вратари успяха да отразят по един удар, но и да допуснат по четири точни в своята мрежа.

Така се стигна до решителните изпълнения от 11-метровата точка, където след по три изстрел в крайна сметка Кико Фемения стреля високо, над вратата и по този начин да прати третодивизионния Унионистас де Саламанка на 1/8-финалите за Купата на Испания.

Борислав Станков: