Бившата звезда на Барселона, а сега на ПСЖ Неймар от известно време е спряган за трансфер в Реал (Мадрид). В Испания и Франция спекулациите не спират, а изказвания на бившия съотборник на Неймар - Луис Суарес, че бразилецът ще се изкуши и някой ден ще заиграе на "Бернабеу". Медиите в Испания обаче разсъждават около вариантите сделката да не се случи и отбелязват три причини за това.

Първата - многото пари. ПСЖ купи бразилеца за 222 милиона, а продажбата му ще бъде за около 400 милиона. Подобна сделка е немислима без продажбата на една, две или дори три от досегашните мега звезди на "белите".

Втората причина е свързана с първата и се отнася до заплатата и бонусите, които Неймар трябва да получи. Бразилецът и предишният му отбор Барселона имаха не едно и две допълнителни споразумения за преводи по сметката на нападателя, а подобен договор има и сега като посланик на Световното първенство в Катар, носещ му 300 милиона евро до 2022 година. Прекалено голяма заплата пък би нарушила атмосферата в съблекалнята, което също няма да е добре за Реал.

Третата причина е противопоставянето на шефа на Реал - Флорентино Перес на колегите му от ПСЖ. Собственикът на "белите" има мощни финансови интереси в Катар и региона, което най-вероятно ще надделее над амбицията му да измъкне Неймар от катарците.