ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Реал (Мадрид) победи Алмерия с 4:2 в среща от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. В герой за "белите" се превърна завърналият се след контузия носител на "Златната топка" Карим Бензема, които записа хеттрик за едно полувреме. 

Така той излезе на четвърто място във вечната класация на голмайсторите на Ла Лига, изпреварвайки друга легенда на Реал - Уго Санчес, който има 234 попадения. Пред Карим (236) са само Телмо Сара (251 гола), Кристиано Роналдо (311) и лидерът Лионел Меси (474).

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Двубоят започна с натиск на домакините, които притиснаха съперника. Още в 5-ата минута Винисиус проби по левия фланг и намери Карим Бензема, който прати топката в мрежата на Алерия от няколко метра - 1:0.

Три минути по-късно двамата отново създадоха напрежение за Алмерия. Винисиус върна топката с пета към Бензема, който шутира, но вратарят на гостите спаси.

Малко след това блесна и Родриго на десния фланг. Бразилецът преодоля Саму Коща до аутлинията в 17-ата минута и поднесе топката на Бензема, който с лекота прати топката в далечния ъгъл за 2:0.

Три минути преди почивката Бензема оформи своя хеттрик от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение срещу Лукас Васкес, а французинът с елегантно изпълнение по земя прати топката в долния лъв ъгъл на Фернандо - 3:0. 

В добавеното време на първата част гостите върнаха едно попадение чрез Лазаро, който получи отлично подаване от Рамазани и само подложи крак, за да намали резултата - 3:1.  

Второто полувреме започна отлично за Реал. Родриго получи топката с гръб пред дъгата пред наказателното поле, обърна се и с брилянтен удар прати неспасяемо топката под гредата на Фернандо - 4:1. 

След час игра Алмерия върна един гол - Франсиско Портийо сложи топката на главата на Лукас Робертоне и той отклони в горния десен ъгъл - 4:2.

В 79-ата минута реферът за втори път посочи бялата точка в наказателното поле на гостите, но след проверка с ВАР отмени решението си. Бензема бе съборен от вратаря Фернандо, но преди това препъна Родриго Ели и това в първи момент остана незабелязано от съдията. Малко преди края французинът можеше да вкара четвърто попадение, но ударът му срещна дясната греда на стража на Алмерия. 

Гол на Камавинга в 88-ата минута пък бе отменен заради засада на Дани Себайос. Секунди по-късно късметът не бе и с Асенсио, който на два пъти уцели гредите. 

Реал се доближи на 8 точки зад лидера Барселона преди срещата на каталунците с Бетис от 22:00 часа тази вечер. Алмерия е на 15-а позиция 33 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК