Новият мениджър на Астън Вила Унай Емери заяви, че предложението да поеме тима от Бирмингам е било твърде добро, за да го откаже. Бившият мениджър на Арсенал изненадващо напусна поста на старши треньор във Виляреал, за да оглави отбора от Висшата лига. Испанецът ще започне във Вила от 1 ноември, когато ще получи работната си виза.

Емери изкара две години във Виляреал, като в първата спечели Лига Европа с "жълтата подводница", а във втората достигна до полуфиналите на Шампионската лига. В треньорската си кариера новият мениджър на Астън Вила е печелил още титлата във Франция с ПСЖ и три пъти Лига Европа със Севиля.

„Оставям част от сърцето си тук, но професията ме тегли“, каза наставникът при последната си пресконференция на испанска земя.

„Трябваше да приема това предложение, защото е различен проект и голямо спортно предизвикателство. Това е лично и професионално решение. На 24 години напуснах дома и се отдадох на професионалния футбол с всичките му последствия", обясни Емери, който поема отбор на 15-о място във Висшата лига.