Реал (Мадрид) купува цял отбор. Сумата на сделката е доста ниска за подобна инвестиция. Става дума за 350 000 евро. Испанските медии твърдят, че „кралете“ откупуват лиценза на новака в женския футболен елит на страната – Такон.

По този начин Реал ще се сдобие с женски отбор, какъвто нямаше до момента. От друга страна големите конкуренти на "белия балет" в Испания – Барселона и Атлетико (Мадрид), имат дамски формации, които са истински доминатори през последните години.

Счита се, че президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес е бил натиснат за сделката от доставчика на екипи „Адидас“, който искал да увеличи продажбата на фланелки на Кралския клуб.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„За нас ще е чест да имаме Реал (Мадрид) в шампионата. Това е грандът, който ни липсваше“, обяви Рафаел дел Амаро – президент на женското направление към Испанската футболна федерация.

Шеф на Такон е Рене Рамос, който е брат Серхио Рамос и негов агент. Счита се, че той може да запази директорския си пост и след като Реал (Мадрид) купи женския футболен клуб. Такон е основан през 2015 година и ситуиран в испанската столица.