Ръководството на Реал (Мадрид) ще направи всичко по силите си да разубеди голмайстора Кристиано Роналдо от решението му да напусне клуба, съобщава „Марка”.

Тази сутрин португалскиято издание „А Бола” сензационно обяви, че 32-годишният нападател иска да напусне „кралския” клуб заради обвинението от испанската прокуратура за умишлено укриване на данъци в рзмер на 14,7 милиона евро.

От Реал се надяват да убедят Роналдо да остане на „Сантяго Бернабеу”, въпреки че той вече е уведомил клубния президент Флорентино Перес, че решението му е категорично. Това означава, че има вероятност да се стигна до трансфер на португалеца в най-скоро време, тъй като политиката на клуба е да не задържа никого насила.

Манчестър Юнайтед и ПСЖ отдавна са свързвани с евентуалното привличане на Роналдо, но не е изключено и някой китайски клуб да се включи с оферта.

Четирикратният носител на "Златната топка" има договор с „кралския” клуб до лятото на 2021 година. Португалецът премина в „белия балет” през 2009 година от Манчестър Юнайтед, вкарвайки 406 гола в 394 мача за Реал. Той има три спечелени трофея от Шампионската лига с испанския гранд, два трофея от Примера дивисион и Купата на Краля, а по веднъж е триумфирал със Суперкупата на Испания, Суперкупата на Европа и в световното клубно първенство.