Селта срази Валенсия с 3:1 на "Местая" и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля. “Прилепите” бяха шокирани още в самото начало и до средата на първото полувреме допуснаха два гола.

Резултатът бе открит в 13-ата минута от Лука де ла Торе, който пет минути по-късно реализира и дузпа, давайки сериозен аванс на галисийци.

Десетина минути по-късно бе отсъден нова дузпа, този път в полза на “прилепите” заради игра с ръка. Отново 11-метровият наказателен удар бе изпълнен с точност и Пепелу, който в 29-ата минута намали изоставането на своите. До края и след почивката обаче възпитаниците на Рубен Бараха не намериха правилния път към вратата на Селта и не успяха да докарат срещата поне до продължения. Вместо това допуснаха още едно попадение в 80-ата минута, дело на 24-годишния грък Анастасиос Дувикас.

Реал Сосиедад пък елиминира от турнира миналогодишния финалист Осасуна след победа с 2:0 в Памплона. Головете за крайния успех отбелязаха Микел Оярсабал (57-дузпа) и Микел Мерино (90+8), който направи добавка след пропуск от бялата точка на Брайс Мендес.

Това бе едва втората победа в последните пет мача за отбора на Реал Сосиедад, като последният успех бе отново в турнира за Купата на Краля. Следващият си съперник момчетата на Иманол Алгуасил ще разберат чак след като се изиграят и останалите срещи от тази фаза на надпреварата.

Жирона пък преодоля Райо Валекано след 3:1 на свой терен. Кристиан Стуани (15, 19-дузпа) вкара два гола за каталунците, а един добави Дейли Блинд (26). Ранди Нтека (36) бе точен за "пчеличките" от Мадрид.