Валенсия изигра най-силния си мач от началото на сезона и разпиля гостуващия Хетафе с 5:1 в мач от 4-ия кръг на испанската Ла Лига.

Играчите на Дженаро Гатузо зарадваха феновете на "Местая" с красив и атакуващ футбол, вкарвайки първите три гола за малко повече от четвърт час. В 7-ата минута Тони Лато поучи на ъгъла на наказателното поле, финтира Аленя и със страхотен шут в далечния ъгъл на вратата вкара за 1:0.

В 14-тата минута Юнус Муса копна топката към Самуел Лино, който с изстрел от воле удвои аванса на домакините, а третият гол падна след по-малко от две минути. Гостите сбъркаха фатално при разиграването на топката, връщайки я лошо към вратаря Давид Сория, който я прати в краката на Саму Кастийехо и той се разписа за 3:0.

След почивката в 65-ата минута Нико Гонзалес се разписа с глава след корнер за 4:0, а три минути след това Уго Дуро бе изведен на скорост, справи се с прекия си пазач и да отбеляза на бившия си отбор за 5:0.

Хетафе направи загубата си малко по-почетна в 78-ата минута, когато при центриране в наказателното поле топката не бе изчистена добре и Гастон Алварес я прати в мрежата за крайното 5:1.

В края на мача двата тима си изкараха по един червен картон. Първо бе изгонен Илаиш Мориба от домакините, а след това и Мауро Арамбари от гостите.

След убедителната си победа Валенсия събра 6 точки и излезе на 10-ото място в таблицата. Хетафе остава без победа и само с 1 спечелена точка на предпоследното 19-о място.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!