Отборът на Еспаньол победи у дома Валенсия с 2:0 в среща от втория кръг на испанската Примера дивисион.

Двата тима предложиха високо темпо на игра, а домакините се възползваха от две положения през втората част, за да се поздравят с успеха.

В началото на първото полувреме гостите бяха по-активни, но постепенно „папагалчетата“ се окопитиха и в 32-ата можеше да поведат. Първо Серхио Гарсия прати топката с глава в гредата, а при добавката Борха Иглесиас не успя да преодолее вратаря Нето.

След почивката в 52-ата Дидак Вила спаси от голлинията след корнер, а „прилепите“ продължиха да играят слабо и бяха наказани. Естебан Гранеро (63) вкара първия гол в мача от пряк свободен удар след намесата и на ВАРс перикитос” стигнаха до гол с помощта на ВАР. Топката срещна напречната греда и тупна около голлинията, а видеотехнологията помогна на съдията да зачете гола. Малко след това каталунците удвоиха аванса си. Баптищао напредна в наказателното поле и падна, а топката достигна до Борха Иглесиас (69), който оформи крайния резултат далеч преди края на редовните 90 минути. Опитите на гостите да стигнат до гол останаха без успех.

Така Еспаньол записа първа победа за сезона след 1:1 на старта при визитата на Селта във Виго и в следващия кръг ще гостува на Алавес. Валенсия записа първа загуба и все още няма успех след 1:1 в първия кръг у дома срещу Атлетико (Мадрид). В следващия кръг „прилепите“ ще приемат Бетис.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК