Валенсия продължава да изпитва проблеми в испанската Ла Лига и загуби у дома от Кадис с 0:1, въпреки че афишира високи цели преди началото на сезона.

Единственото попадение в двубоя падна още в самото начало. В 9-ата минута точен се оказа Рубен Алкарас след асистенция на адаша му Собрино. Валенсия създаде добър брой положения, но никой измежду Хосе Гая и Джъстин Клуйверт не стигна до изравнителен гол. На няколко пъти техни претенции за дузпа не бяха уважени от рефера Фуертас.

Успехът на Кадис го измъкна от зоната на изпадащите, където за тяхна сметка отиде Еспаньол.

По-рано през деня Селта постигна изключително важна победа в борбата за оцеляване в испанската Примера дивисион, побеждавайки последния в класирането Елче с 1:0. Победата беше изключително важна и за двата състава, които се намират в зоната на изпадащите.

Елче остава на дъното на класирането само с 4 точки и в много трудна позиция за измъкване. Селта събра 16 точки и прекъсна серията си от четири поредни мача без победа. Отборът от Галисия се премести на 16-о място, смъквайки надолу Еспаньол.

Разликата в мача дойде само след 5 минути игра, когато неуморимият нападател Яго Аспас се разписа след самостоятелен пробив.

Другият герой в мача беше вратарят на гостите Агустин Маркезин, който особено през второто полувреме отрази удари на Рожер, Пере Мила и Тете Моренте. Футболистите на Елче завършиха 10 на терена в 90-ата минута, когато левият им централен защитник получи червен картон.