Валенсия победи шампиона Барселона с 2:1 и спечели за осми път в историята Купата на Краля, лишавайки каталунците от дубъл този сезон. Кевин Гамейро (21) и Родриго (33) бяха точни за успеха на "прилепите", а Лионел Меси (73) се разписа за каталунците.

Още в 5-ата минута "прилепите" можеше да поведат след грешка на Клеман Ленгле, след която Родриго се озова сам срещу Силесен, но си поведе дълго топката и ударът му бе блокиран от Пике на голлинията. По-активните действия на Валенсия дадоха резултат и в 21-ата минута Кевин Гамейро финтира Жорди Алба и с мощен удар вкара първия гол в мача.

Каталунците опитаха бързо да изравнят, но допуснаха второ попадение в 33-ата минута, когато Дани Парехо елиминира двама и пусна вдясно за Карлос Солер. Халфът на Валенсия надбяга Жорди Алба и центрира остро към вратарското поле, където Родриго Морено с глава удвои аванса на „прилепите“.

Барселона продължи да има инициативата, но отстъпваше сериозно в резултата. В края на първата част Лионел Меси отправи силен удар от средна дистанция, но Хайме спаси с лявата ръка, а секунди по-късно отрази шут и на Иван Ракитич.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Четири минути след почивката Гонсало Гедеш комбинира отляво с Родриго Морено и шутира от дъгата на наказателното поле, но топката прелетя край десния страничен стълб. В 56-ата минута Барса можеше да намали, но след удара на Меси топката се отби в напречната греда, а при добавката Артуро Видал шутира над вратата.

В 71-ата минута Коутиньо отправи удар от средна дистанция, но Габриел Палуща изби в корнер. След центрирането от него вратарят на Валенсия боксира топката към Меси, който в 73-ата минута от няколко метра намали изоставането на каталунците. Те продължиха да натискат до самия край, но в добавеното време дори можеше да инкасират трето попадение, ако Гедеш бе уцелил опразнената от втурналия се също в атака Силесен врата.