Дори след уволнението на Гари Невил Валенсия продължава да се представя ужасни и загуби с 1:2 при визитата си на Лас Палмас в мач от 31-ия кръг на испанската Примера дивисион. Това бе дебют за новия наставник на „прилепите” Пако Айестаран.

В самото началото на "жълтите" Хави Варас допусна фрапантна грешка и подари попадение за "прилепите", реализирано от Родриго Морено (3). В средата на полувремето Пако Алкасер от гостите излизаше сам срещу вратаря, но страничният съдия вдигна флага си за засада. В 39-ата Набил Ел Зар падна в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена.

След почивката Хави Фуего спъна Тана Домингес и Жонатан Виера (50-дузпа) изравни от отсъдения 11-метров наказателен удар. В 59-ата стражът на "прилепите" направи тройно спасяване, отразявайки удари на Вилиан Жозе, Момо Фигероа и Тана. Четири минути по-късно обаче Шкодран Мустафи си отбеляза автогол и даде преднина на домакините, който в крайна сметка спечелиха и трите точки.

С успеха си Лас Палмас събра 36 точки и се изкачи на 11-о място във временното класиране. Валенсия е на 15-а позиция с 34 точки.

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!