Шампионът Барселона се измъчи у дома и все пак надви Реал Сосиедад с 1:0 в мач от 27-ия кръг на испанската Примера дивисион, връщайки се на върха с 2 точки аванс пред Реал (Мадрид), на който му предстои гостуване на Бетис в неделя вечер.

Като цяло първата част беше с поделено надмощие и по-чисти ситуации за каталунците, които не поведоха заради пропуските на Меси и Брайтуейт, които нямаха късмет със завършващия удар.

След почивката гостите от Сан Себастиан заиграха по-активно и имаха своите шансове след удари на Исак и Начо Монреал, които обаче не намериха целта. Мощен шут на Ракитич пък бе спасен в 65-ата минута от вратаря на баските Алекс Ремиро.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Така се стигна до 80-ата минута, в която съдията получи сигнал от ВАР за съмнения за дузпа. Реферът прегледа ситуацията и видя основания да посочи бялата точка. След центриране отляво, Лангле не успя да играе с топката, а Льо Норман го направи с ръка, като топката се удари близо до рамото, но все пак в ръката. Лионел Меси (81-дузпа) вкара наказателния удар за 1:0. Каталунците имаха още няколко възможности да увеличат преднината си, но в крайна сметка стигнаха до минимална победа. Гол на Жорди Алба в последните секунди не бе признат след намесата на ВАР заради засада.

Барселона се изкачи на върха с 58 точки и 2 повече от Реал (Мадрид) преди визитата на „кралете“ срещу Бетис. Реал Сосиедад е шести с 43 точки и остава на 2 зад четвъртия Хетафе.

Интригата за зона Шампионската лига се завърза и след зрелищното 2:2 между Атлетико и Севиля в Мадрид по-рано през деня. Люк де Йонг (19) изведе андалусци напред в резултата, а Алваро Мората (32-дузпа) и Жоао Феликс (36) се разписаха за пълния обрат. Малко преди почивката Лукас Окампос (43-дузпа) оформи крайното 2:2, след което Севиля е на трето място с 47 точки, а Атлетико остава пети с 45 точки и по-слаба голова разлика от Хетафе, който има домакинство срещу Селта тази вечер.