Анонсираният преди време мач между Жирона и Барселона от Примера дивисион с вероятна дестинация за провеждане САЩ е предвиден по програма за 26 януари. Засега като най-вероятно място за изиграване на срещата се посочва Маями, а местните вестници в града вече рекламират двубоя.

Над 30 хиляди човека са подписали петиция за провеждането на срещата в Маями, а от Испанската футболна лига работят по организирането на мача, въпреки че има редица негативни реакции сред феновете на Иберийския полуостров.

Босът на Примера дивисион Хавиер Тебас иска Маями да приеме сблъсъка между Жирона и Барселона, въпреки че това засега му е отказано от ФИФА и от УЕФА, както и от Испанска футболна федерация. Все пак Примера дивисион плати за реклама на челната страница в последния брой на вестник Miami Herald с думите: "Bring us the game" (б.р. в превод: "Докарайте мача тук").

Идеята е във връзка със сделка с Relevent Sports в следващите 15 години САЩ и Канада да приемат мачове от Примера дивисион, но ФИФА е против.

Провеждане на мач от испанския елит в САЩ трябва да стане със съгласието на испанската федерация, ФИФА, "Футбол Америка", както и Конфедерацията на Северна и Централна Америка и Карибския басейн (CONCACAF). От Примера дивисион имат готовност при отказ да се обърнат към Спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК