Виляреал спечели с 1:0 при визитата си на изненадата на сезона Жирона в мач от 36-ия кръг на испанската Ла Лига и му нанесе едва втора загуба на неговия "Монтиливи“, оставяйки Барселона на втората позиция и запазвайки шансове за участие в евротурнирите. Единственото попадение в срещата падна в 59-ата минута, когато точен бе Бертранд Траоре.

Домакините бяха по-активни през първата част, но така и не стигнаха до попадение. Ролите се размениха след почивката и в 59-ата минута Гонсало Гедеш напредна чрез дрибъл и навлезе в наказателното поле на Жирона, за да шутира. Ударът му обаче бе блокиран. Последва добавка от страна на Бертранд Траоре, който се разписа за 0:1.

Четири минути след гола Виктор Циганков стреля от границата на наказателното поле на Виляреал, но топката рикошира право в напречната греда. Жирона пропусна златен шанс да изравни в 66-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Виляреал Давид Лопес стреля с глава, но бранител на гостите успя да блокира в последния възможен момент.

В шестата минута от добавеното време Виляреал остана с човек по-малко на терена, след като Кико Фемениа си изкара втори жълт и респективно червен картон.

След този успех Виляреал натрупа 51 точки в актива си, като тимът е на три от седмия Реал Сосиедад, който обаче с мач в запас. Въпреки това обаче при оставащи два кръга до края „жълтата подводница“ запазва шансовете си за евроквота. Жирона остава на третото място със 75 точки и една по-малко от Барселона.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!