Виляреал продължава борбата си за участие в евротурнирите, след като записа драматичен домакински успех с 3:2 над Севиля в среща от 35-ия кръг на Ла Лига. Победното попадение падна около 40 секунди след изтичането на добавените шест минути на втората част, когато точен беше Александър Сьорлот, а веднага след подновяването на играта реферът сложи край на двубоя.

Мачът беше динамичен с повече от интересни финални минути. Юсеф Ен-Несири изведе гостите напред от дискусионна дузпа в 26-ата минута, но само четири по-късно Сьорлот изравни с първия си гол за деня.

Ен-Несири върна аванса на севилци в 44-ата, а чак в 84-тата Йерсон Москера се разписа за 2:2, но драмата тепърва предстоеше.

Първо главният съдия отсъди дузпа в полза на Севиля за игра с ръка на футболист на домакините, но след преразглеждане от ВАР беше констатирано, че точно състезател на гостите докосва кълбото с ръка. Така наказателният удар беше отменен.

След това тимът на Виляреал започна да празнува, след като Москера насочи топката в мрежата за 3:2, но и тук се наложи намесата на съдиите от стаичката, които маркираха засада.

И все пак радостта беше за “жълтата подводница”, защото се стигна до центриране към Сьорлот, който в 97-ата фиксира крайното 3:2.

След успеха си Виляреал е осми с 48 точки. Севиля заема 12-а позиция с 41 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!