След три поредни загуби във всички турнири Виляреал спечели с 1:0 при визитата си на Еспаньол в Барселона от междинния 14-и кръг на Ла Лига и се върна на победния път. В 64-ата минута Бенжамен Лакомт си вкара автогол и донесе трите точки на гостите. Така "жълтата подводница" излезе на осма позиция с 21 точки. "Папагалчетата" са 16-и с 12 точки.

По-ранно през деня Реал Сосиедад победи Севиля с 2:1 като гост. Играчите на Хорхе Сампаоли продължиха ужасното си представяне от началото на сезона и отново разочароваха феновете си. Те останаха с девет души още до 35-ата минута след директни червени картони на Ракитич и Нианзу.

Двата тима изиграха едно изключително наситено откъм събития първо полувреме, в което гостите поведоха с две попадения чрез Александър Сьорлот (20) и Брайс Мендес (36), а Рафа Мир (44) намали изоставането на андалусийци.

С тази победа Реал Сосиедад се изкачи до третото място в класирането на Ла Лига с 26 точки, а Севиля е точно над чертата с 11 точки.

В друг мач от кръга Алмерия излъга у дома Хетафе с 1:0 след гол на Лео Баптистао (26) и задмина съперника на 14-ата позиция с 16 точки. Гостите от покрайнините на Мадрид са с 14 пункта.