Виляреал победи у дома Валенсия с минималното 1:0 в регионално дерби от 29-ия кръг на испанската Ла Лига.

"Жълтата подводница" доминираше през целия мач, но трудно преодоля вратаря Гиорги Мамардашвили, който блесна с множество великолепни спасявания. Все пак в 53-ата минута след центриране от корнер настъпи разбъркване в наказателното поле, а Хорхе Куенка бе най-съобразителен и вкара за 1:0.

В 80-ата минута Жерард Морено получи пас дълбоко в наказателното поле и шутира към долния ляв ъгъл, но Мамардашвили отново показа страхотен рефлекс. В добавеното време Александър Сьорлот стреля от границата на наказателното поле, но в аут.

Така „жълтата подводница“ се залепи за „прилепите“ във временното класиране, заемайки деветото място с 38 точки, на 2 зад днешния си съперник, който е осми.

В друг мач от кръга, игран по същото време Алмерия спря кошмарната си серия от 31 мача без победа и надви Лас Палмас с 1:0 като гост с гол на Лео Баптищао в 14-ата минута. Антирекордът в топ 5 първенствата остава на Дарби Каунти – 32. Това бе дебют на Пепе Мел начело на андалусийци. Той е вторият треньор в испанския елит, който днес застана начело на новия си отбор и тръгна с победа, след като по-рано това направи и Клаудио Хиралдес начело на Селта, побеждавайки Севиля с 2:1.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!