Най-голямото клубно дерби в света - Ел Класико между Барселона и Реал (Мадрид), ще има своя епизод номер 278 тази събота от 17:00 часа. Двубоят между два от най-популярните и обичани клубове в Испания ще се излъчи пряко по MAX Sport 4.

Барселона и Реал (Мадрид) влизат в първото за сезона Ел Класико с разклатени позиции. Шампионите от столицата са в серия от две последователни домакински загуби – 0:1 от Кадис в Ла Лига и 2:3 от Шахтьор (Донецк) в Шампионската лига. Домакините от Каталуня също регистрираха поражение в последния кръг на първенството, след като паднаха с 0:1 от Хетафе. Лео Меси и компания се реабилитираха на феновете си с гръмка победа с 5:1 над Ференцварош през седмицата в Шампионската лига и ще се надяват да вземат реванш за загубата си от Реал с 0:2 в миналия шампионат.

Именно успехът на мадридчани на 1 март 2020 година изравни статистиката относно брой победи в официални мачове между двата тима. От общо изиграни 277 мача, 244 са били с официален характер. Барселона и Реал имат точно по 96 успеха при 52 равни резултата. Как ще се развие поредният епизод на Ел Класико ще стане ясно от прякото предаване на двубоя по MAX Sport 4 в събота от 17:00 часа. 

Освен страстите покрай голямото дерби в Ла Лига, феновете на спорта ще могат да проследят и развитието на тенис турнира от категорията ATP 250 в Антверпен. Българинът Григор Димитров също е сред участниците в белгийския град. Гришо трябваше да играе тази вечер с Милош Раонич в четвъртфинален мач. Канадецът обаче се отказа заради контузия и Димитров продължава напред.

Полуфиналите в надпреварата започват в събота от 16:30 часа, а големият финал е в неделя от 18:30 часа, като всички двубои от заключителната фаза ще се излъчат пряко по MAX Sport 1.