Реал Овиедо се класира за финала в тазгодишните плейофи в Ла Лига 2, след победа над Ейбар с 2:0 като гост в полуфиналния мач-реванш.

Съперник на тима ще бъде победителят от двубоя между Еспаньол и Спортинг Хихон (1:0 в първата среща).

Двубоят започна по-добре за домакините, които в 23-ата минута можеха да поведат, но Лео Роман спаси удар на Хосе Корпас Серна.

В 36-ата минута Алешандре Алемао стигна до топката след корнер, но ударът му с глава мина над вратата.

Десет минути след началото на второто полувреме вратарят на гостите спаси удар от границата на наказателното поле на Агер Акече.

Така се стигна до 59-ата минута, когато защитата на "оръжейниците" рухна. Абел Бретонес получи топка на лявото крило и центрира в наказателното поле. Там Алемао стреля с глава, като заби топката в земята и тя стана невъзможна за спасяване от Люка Зидан - 1:0 за Реал Овиедо.

Ейбар можеше да изравни само 3 минути по-късно, след като Марио Сориано направи мощен пробив, но той завърши с неточен удар.

Единадесет минути преди края на редовното време гостите решиха изхода на двубоя с втори гол. Омар Бастон подаде на Франсиско Мояно в наказателното поле, където дясното крило на Овиедо насочи топката в долния десен ъгъл и гарантира участието на тима си във финала за последното място в Ла Лига през следващия сезон.