Бившият бос на Барселона Жоан Лапорта официално издигна кандидатурата си за изборите за президентския пост след оставката на Хосеп Мария Бартомеу. Междувременно бе обявено, че изборите ще се проведат на 24 януари 2021 година. Извън Каталуния ще има избирателни секции в Мадрид, Севиля, Валенсия и Палма де Майорка.

Лапорта даде прескоференция, на която заяви намеренията си да се бори за ръководния пост, посочвайки две от основните си цели. Той бе начело на клуба в периода от 2003 до 2010 година, а ако бъде преизбран, увери, че ще опита да убеди звездата Лионел Меси да остане на "Камп Ноу" и не изключи вариант да покани Хосеп Гуардиола да се завърне начело на Барса на по-късен етап.

"Меси няма да играе вечно, но има още няколко години голям футбол пред себе си и се надявам да остане в Барса. Ако не остане, имаме алтернативни варианти. Пеп Гуардиола ми е приятел, но не съм говорил с него. Ако той е щастлив в Манчестър Сити и иска да остане там, тогава поздравления за него. Като всеки фен на Барса, се надявам един ден да се върне. И ако спечеля изборите, може би един ден ще успея да го върна в клуба", сподели Лапорта.

"Никой, който обича Барселона, няма съмнения за Меси. Надявам се да стана президент, след което веднага ще говоря с него. Отказахме предложение от 250 милиона евро за него, което беше от Интер през 2006 година. Тогава Масимо Морати искаше да го докара в неговия клуб. Имахме план да се възстановим от драматична финансова ситуация при нас", каза още кандидатът за президентския пост.

РЕЗУЛТАТИТЕ И КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА