Жирона излезе на първо място в Ла Лига, побеждавайки трудно Селта с 1:0 у дома на „Монтиливи“ в двубой от 11-ия кръг на испанското първенство. Единственият гол в срещата отбеляза Янхел Ерера, като по този начин хората на Мичел събраха 28 точки, които им отреждат първото място преди Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид, докато Селта остава в зоната на изпадащите на 18-о място с 6 точки.

Първото полувреме на мача не предложи много интересни моменти. Един такъв дойде в 41-ата минута, когато се наложи на Пауло Гацанига да спасява удар на Джонатан Бамба след индивидуален пробив.

След почивката Жирона вдигна оборотите. В 66-ата минута Ян Коуто овладя перфектно подаване в наказателното поле, освободи си пространство за удар, но прати топката над вратата на Селта.

Шест минути по-късно Мигел Гутиерес Ортега нанесе удар от движение, но мерникът му изневери и топката мина покрай вратата.

Натискът на каталунците даде резултат в първата минута на добавеното време. Алейш Гарсия намери Янхел Ерера на границата на наказателното поле, откъдето Ерера овладя топката и без да се колебае порази вратата на галисийците – 1:0 за Жирона и първо място за каталунците.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!