Жирона срази у дома Кадис с 4:1 в мач от 32-ия кръг на испанската Ла Лига и си гарантира участие в евротурнирите през следващия сезон. Разликата спрямо седмия Бетис 6 кръга преди края на сезона стана цели 20 точки. Каталунците заемат третата позиция във временното класиране с 68 точки, а Кадис остава 18-и с 25 точки в актива си.

Головата фиеста на „Монтиливи“ започна още в 9-ата минута, когато Савио центрира добре в наказателното поле, намирайки Ерик Гарсия, който с глава порази вратата на гостите от Андалусия за 1:0. Три минути след това гол на Артьом Довбик не бе зачетен заради засада.

Иван Мартин удвои аванса на домакините в 22-ата минута, когато с удар от движение засече подадената му от Мигел Гутиерес Ортега топка право в левия ъгъл на вратата за 2:0. В продължението на първата част пък Савио нацели напречната греда при удар от наказателното поле.

След почивката в 56-ата минута Лукаш Пиреш преодоля няколко защитници на Жирона, но Пауло Гацанига спаси удара му.

В 71-ата минута Артьом Довбик вкара за 3:0, след като засече центриране от фланга на Мигел Гутиерес Ортега. При гола имаше сериозни съмнения за засада, но такава не бе отсъдена и попадението остана. Десет минути след това Рожер Марти центрира от корнер в наказателното поле на каталунците, където Гонсало Ескаланте прати топката във вратата за 3:1. Гацанига успя да я изчисти, но не и преди тя да е минала голлинията с целия си обем.

Авансът от три гола бе възстановен още в следващата атака, когато Порту вкара гол, завършвайки добра атака с бързи подавания на Жирона за 4:1. До края на мача играта остана двуостра, но повече голове не паднаха и така Жирона си гарантира първо участие в евротурнирите в своята история.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!