Жирона се подхлъзна у дома и завърши 0:0 с Реал Сосиедад в мач от 23-ия кръг на испанската Ла Лига, изоставайки вече на точка зад лидера Реал Мадрид в битката за титлата преди визитата на "Сантяго Бернабеу" следващата седмица.

Първият голов шанс в мача се откри пред Виктор Циаганков четвърт час след началото. Той стреля директно от пряк свободен удар, но Алекс Ремиро съумя да спаси.

В средата на първата част топката навести мрежата на Реал Сосиедад. Анхел Ерера вкара, но попадението не беше зачетено заради засада в началото на атаката.

В 51-вата минута гостите бяха близо до гола. Шералдо Бекер овладя на границата на наказателното поле и отправи коварен удар. Топката премина на сантиметри покрай целта.

Към края на редовното време емоциите взеха връх. Треньорът на домакините Мичел изпусна нервите си край тъчлинията и беше изгонен с директен червен картон.

Дълбоко в добавеното време Жирона беше много близо до победен гол. Валери Фернандес получи от Ян Коуто, но ударът му от близка дистанция не намери целта.

След ремито Жирона е втори в класирането с актив от 56 точки, на 1 зад лидера Реал Мадрид. „Кралете“ са и с мач по-малко, а им предстои дерби с Атлетико Мадрид. Реал Сосиедад е шести с 37 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!