Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан има големи очаквания за Ел Класико срещу Барселона на „Камп Ноу“ утре вечер от 21:00 часа българско време. Французинът призова да се обърне внимание на футбола, а мерките за сигурност да се оставят на нужните хора, след като бе отложен преди време заради несигурната обстановка в Каталуния.

„Трябва да вложим нашата енергия и мислим върху това, че мачът ще се играе. Можем цяла седмица да говорим за обстоятелствата, но реалността е, че утре предстои футболен мач. Трябва да оставим съдията на спокойствие. Това е футболен двубой и въпреки че се говорят много неща, в крайна сметка хората искат да гледат добър футбол. Не съм притеснен от нищо. Доволен съм, не само аз, а всички. Радваме се, че ще играем Ел Класико. Спомням си, когато играех аз. Живееш за такива мачове”, сподели Зидан на пресконференцията.

“Не съм притеснен за съдията. Всеки да говори каквото си иска. В този мач може да се случи всичко. Важно е да сме подготвени. Знаем, че те имат Меси, но ние също разполагаме със своите оръжия. Не ме притеснява владението на топката, има много неща. Трябва да покажем най-доброто. Именно това ще опитаме да направим. Всеки ден има своята история. В тези срещи винаги трябва да даваш най-доброто от себе си. Не мисля, че ролята на стадиона ще е основна. Очакваме да видим голям мач”, добави французинът.