Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан изрази надежда, че голямото дерби с Барселона в събота няма да е последното за звездата на каталунците Лионел Меси и той ще продължи да играе за тях и през следващия сезон. Договорът на аржентинеца с клуба изтича през лятото и все още няма яснота дали той остане на „Камп Ноу“ или ще си тръгне, както искаше преди началото на сезона.

"Надявам се, че предстоящото Ел Класико няма да бъде последното за Меси. Искам той да остане в Барселона, това би било добре за испанското първенство. Знаем какъв играч е той, но Барселона е много силен отбор и ще опитаме да неутрализираме силните им страни и да играем на върха на възможностите си", заяви Зидан.

"Дано Рамос да не е изиграл вече последното си Класико. Той няма да бъде готов за утре, което е жалко, но се надявам да остане в отбора", добави френският специалист за капитана на Реал, който също все още не е продължил договора си с клуба.

Рафаел Варан е под карантина с COVID-19, но Зидан ще може да разчита на Дани Карвахал и Еден Азар, подновили тренировки след контузии.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА