Ето как прогнозираха мача Бетис - Севиля представителите на Ефбет лига в новата игра на БЛИЦ Звездна лига 

Победителят в групата на Лудогорец от турнира Лига Европа Бетис и Севиля завършиха 1:1 на стадион "Бенито Виямарин" в севилското дерби от 13-ия кръг на испанската Ла Лига.

Двата тима предложиха на зрителите зрелище с красиви попадение, грозни изпълнения и три червени картона. В крайна сметка Бетис завърши мача с 9 души, а Севиля с 10.

В 37-ата минута Гонсало Монтиел извърши нарушение за червен картон. Ситуацията дълго време беше гледана със системата ВАР и в крайна сметка футболистът на Севиля беше изгонен.

В 43-ата минута Хесус Навас си вкара злощастен автогол за радост на домакините. В дългото добавено време на първата част Набил Фекир също извърши грубо нарушение и след преглед на ситуацията с ВАР също бе изгонен с червен картон, за да бъде възстановено численото равенство на терена.

Малко след почивката Иглеасиас получи директен червен картон, след като изпусна нервите си и Бетис трябваше да доиграе мачът с девет души.

В 82-ата минута сръбският национал Неманя Гудел донесе точката на Севиля с феноменален гол след удар от далечна дистанция. Можеше да се стигне и до пълен обрат в резултата, но в заключителните минути вратарят Клаудио Браво направи ключови спасявания.

След ремито Бетис остава четвърти във временното класиране с актив от 24 точки, докато Севиля е 17-и с 11 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!