Барселона и Реал (Мадрид) завършиха 2:2 в зрелищно дерби от 36-ия кръг на Примера дивисион. Това бе последното Ел Класико за легендата на каталунците Андрес Иниеста, който след края на сезона се разделя с клуба на сърцето си. 

Осигурилият си предсрочно шампионската титла Барселона поведе в резултата чрез Луис Суарес, който отбеляза за 1:0 в десетата минута на сблъсъка, който бе белязан от слабото и донякъде скандално съдийство на Алехандро Ернандес.

Кристиано Роналдо изравни в 14-ата след асистенция на Бензема.

В добавеното време на първата част Сержи Роберто беше изгонен за удар без топка, което остави каталунците с десет човека цяло второ полувреме. 

Малко по-рано съдията пък спести червен картон на Гарет Бейл за груб фаул срещу Юмтити. Уелсецът си позволи преди това да фаулира остро и Андрес Иниеста.

В 52-ата минута Барселона отново поведе, като този път точен бе Лионел Меси - 2:1.

В 58-ата минута легендата Иниеста беше заменен от Паулиньо и обра овациите на публиката. 


Изравнителното попадение за Реал реализира Гарет Бейл в 72-ата.

Малко след това реферът Алехандро Ернандес отново скандализира, като този път не посмя да отсъди дузпа за Реал след нарушение на Жорди Алба срещу Марсело в наказателното поле на домакините.

След зрелищното равенство шампионът Барселона събра 87 точки, а "белите" са трети със 72. Вторият Атлетико (Мадрид) е със 75.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ 2:2
1:0 Луис Суарес (10), 1:1 Кристиано Роналдо (14), 2:1 Лионел Меси (52), 2:2 Гарет Бейл (72)