Считаният за абсолютен аутсайдер Ню Орлийнс Сейнтс спечели трофея “Винс Ломбарди” за първи път в историята си, след като се наложи с 31:17 над Индианаполис Колтс в един от най-вълнуващите мачове на Супер Боул на NFL.

Куотърбекът на новите шампиони по американски футбол Дрю Брийс записа 32 точни подавания (изравнен рекорд), като последният пас бе 5:42 минути преди края когато намери Джереми Шоки за победните точки. Брийс бе избран и за MVP (най-полезен играч) в мача за Супер Боул.

След като бе разочарованието на NFL в продължение на 43 години Сейнтс преживя ренесанс с идването на Брийс и треньора Шон Пейтън. Тимът от Ню Орлийнс отстрани три отбора по пътя си към титлата, след като в цялата си досегашна история бе успял да победи само два противника.

Шампионската титла за Сейнтс идва 4,5 години след урагана “Катрина”, който разруши голяма част от Ню Орлийнс и направи “светците” номадски отбор за сезон 2005. След това дори имаше съмнение, че тимът ще се завърне в професионалния американски футбол./БЛИЦ