Родният полузащитник Димо Кръстев за първи път попадна в групата на Фиорентина за мач от Серия "А". 17-годишният играч е сред 27-мината избраници на Чезаре Прандели за днешното домакинство срещу Сасуоло от 12-ия кръг на италианския елит.

Кръстев започна да тренира при мъжете малко след назначаването на Прандели като наставник на "виолетовите", като преди дни беше регистриран в първия състав на клуба. Българинът ще играе с номер 29, ако се появи на терена, пише "Монитор".

Кръстев бе избран сред най-големите световни футболни таланти в престижната класация на Next Generation на авторитетния британски вестник “Гардиън” 

Димо Кръстев е роден на 10 февруари 2003 година. Той произхожда от футболно семейство с баща си Николай, бивш професионалист.

 Димо се присъединява към академията на Фиорентина през март миналата година.

Първо започва да играе за отбора на “Ла Виола” до 17 години, но бързо привлича вниманието на бившия полузащитник на Ливърпул Алберто Акилани, който е треньор на Фиорентина до 19 години. През август тази година Кръстев печели Купата на Италия с юношеския отбор на Фиорентина (U19). Във финала "виолетовите" победиха Верона с 1:0, а българинът, който действа като дефанзивен халф или централен бранител, игра 86 минути. Капитанът на България до 17 години пък беше най-младият играч на терена

Кръстев е продукт на школата на Черноморец, но след това се мести в Нефтохимик.