Агентът на вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума - Мино Райола коментира ситуацията около бъдещия трансфер на стража. 18-годишният страж бе замерян с фалшиви банкноти от фенове на "росонерите" на снощния двубой на Италия с Дания от Европейското първенство за младежи.

Райола отрече слуховете, че Донарума и Милан не са се разбрали за пари, а посочи лошото отношение от страна на клуба и феновете като мотив за желанието на клиента му да си тръгне.

“Ситуацията стана враждебна и заплашителна, така че нямахме друг избор. Взехме решение, което не ни се искаше. Не ставаше дума за пари. Бяхме заплашвани, семейството на Донарума бе заплашвано. Казваха ни, че той няма да играе повече, имаше дори смъртни заплахи. Няма как да задържиш един играч по подобен начин. Сега има реален шанс да загубим цяла година. Шансът е малък заради класата на Донарума, но и това е възможно. Не сме говорили за пари и клаузи, дори не стигнахме до тези въпроси. Тези неща се обсъждат, когато двете страни са се разбрали на 95%. Играчът бе готов да преподпише, но от Милан ни принудиха да спрем разговорите, защото обстановката, която бе създадена, бе непоносима. Аз поемам отговорността, но нямахме друг избор. Донарума обаче сам ми каза, че не вижда смисъл да продължава преговорите с хора, които го обиждат, нападат и заплашват. Например, имаше обиден плакат пред офисите на клуба, а смятам, че шефовете трябва да предпазват своите играчи и да махат подобни банери. Един клуб трябва да подкрепя и вдъхновява своите играчи, а не да ги заплашва”, заяви Райола.