Рома размаза Лацио с класиката 3:0 в „Дерби дела Капитале“ от 30-ия кръг на италианската Серия "А".

„Вълците“ решиха мача още преди почивката, като още в 57-ата секунда се разписа англичанинът Тами Ейбрахам, който влезе в историята с най-бързия гол на това дерби. Лоренцо Пелегрини изпълни ъглов удар, който се отклони в напречната греда на Стракоша  и подведе албанеца. От ситуацията се възползва Ейбрахам, който с бедрото си от около метър откри. В 22-ата минута отново Тами Ейбрахам бе точен след центриране на Карсдорп отдясно. В 40-ата минута капитанът на "вълците" Лоренцо Пелегрини вкара феноменален гол за 3:0 от пряк свободен удар. Две минути след това Хенрих Мхитарян нацели гредата и пропусна да увеличи аванса на водения от Жозе Моуриньо тим.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Символичните гости бяха доста разочароващи в атака и много трудно създаваха голови положения, а след почивката не успяха да намерят сили поне за почетно попадение. Около 20 минути след началото на второто полувреме Ейбрахам бе изведен сам срещу Стракоша, но не уцели вратата от чиста позиция, пропускайки шанса да запише хеттрик в дербито на Рим. В 75-ата минута Чиро Имобиле опита с глава да намери мрежата зад Патрисио, но португалецът хвана топката.

След успеха Рома задмина Лацио във временното класиране и заема пета позиция с 51 точки, докато „орлите“ паднаха до шестата позиция с 49 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"