Българският национал Валентин Антов най-накрая дебютира с екипа на Монца при загубата от Пиза с 1:2 в мач от петия кръг на италианската Серия „Б“. Бившият футболист на ЦСКА игра цял мач за гостите, които изоставаха от самото начало след гола на Джузепе Сибили (7), който се възползва от подаване на Максим Левербе. В 47-ата минута Монца остана с човек по-малко, след като Лука Калдирола бе изгонен с директен червен картон. Малко след това домакините удвоиха аванс си чрез Лоренцо Лука (53) след асиатенция на Йонатан Коен. Гостите намалиха с гол на Дани Мота (64), но нямаха сили за нещо повече.

След загубата си Монца е на 13-о място с 6 точки. Пиза оглавява временното класиране с пълен актив от 15 точки.

В същото време Андрей Гълъбинов донесе точка на Реджина, който завърши 1:1 при гостуването си на Порденоне. В 43-тата минута Лука Манино изведе Порденоне напред в резултата. Българският нападател се появи в игра за гостите в 56-ата минута и пет минути преди изтичането на редовното време вкара изравнителното попадение във вратата на домакините. Дълбоко в добавеното време Порденоне остана с човек по-малко, след като Адам Хржановски не си сдържа нервите и заслужено бе изгонен с директен червен картон.

След ремито Реджина е на седмата позиция в класирането с 9 точки, докато Порденоне спечели първата си точка и заема 18-ото място