Българският защитник Валентин Антов игра цял мач за Монца при домакинската победа над Порденоне с 3:1 в мач от шестия кръг на италианската Серия „Б“.

Още в 3-тата минута бившият капитан на ЦСКА фаулира противников играч в наказателното поле и принуди главния съдия да покаже бялата точка, а Франк Тсаджут даде аванс на гостите. Монца обаче се съвзе от ранния шок и достигна до пълния обрат в срещата с голове на Хосе Мачин (13), Марио Сампиризи (72) и Самуел Винято (90) в края. След победата Монца е на осмата позиция в класирането с 9 точки, а в следващия кръг гостува на Лече.

Асколи загуби с 2:3 от гостуващия Бреша по същото време в друг мач от кръга. Българският нападател Атанас Илиев остана резерва и се появи в игра за домакините четвърт час преди края на редовното време, когато съотборниците му вече губеха в резултата, въпреки че бяха повели с 2:0. В 17-ата минута Федерико Диониси вкара за 1:0, а шест минути по-късно Асколи удвои преднината си чрез Джанфилипо Феличиоли. Малко преди почивката Бреша върна интригата в мача с гол на Андреа Чистана в 44-ата минута, намалявайки изоставането си, а Йон Чансейор възстанови равенството час игра след първия съдийски сигнал. В 73-тата минута Марко Паяч вкара победния гол за гостите от дузпа. Две минути по-късно Атанас Илиев влезе в игра на мястото на Фабрицио Калигара, но не помогна на съотборниците си да избегнат загубата. След допуснатото нелепо поражение Асколи е на третата позиция във временното класиране с актив от 12 точки, а Бреша се изкачи до второто място с 14 пункта.

Андрей Гълъбинов започна титуляр за Реджина при нулевото равенство срещу Фрозиноне и бе заменен в 68-ата минута, когато на негово място в игра влезе Адриано Монталто. След ремито Реджина е на седма позиция с 10 точки.