Аталанта разби у дома Болоня с 5:0 в среща от 33-ия кръг на италианската Серия "А". Българският национал Валентин Антов започна като титуляр за гостите и игра цял мач, но не успя да помогне на тима да избегне срамното поражение. Шотен бе изгонен с директен червен картон в 49-ата минута и гостите играха в намален състав през втората част.

Бергамаските диктуваха случващото се на терена през цялото време. В първите минути няколко добри намеси на Валентин Антов задържаха нулевото равенство, а след това Руслан Малиновски (22) вкара първия гол след пас на Луис Муриел. Домакините продължиха да натискат и в 44-ата минута получиха право да изпълнят дузпа, а Луис Муриел удвои аванса им.

След почивката първо Шотен бе изгонен, а Ремо Фройлер (57) се озова сам срещу вратаря на Болоня Голини след грешка в защитата на гостите и нямаше проблем да вкара трети гол. Скоро след това Малиновски асистира на Дуван Сапата (59) за 4:0. Маеле пък подаде към Алексей Миранчук (73), който с техничен удар оформи крайния резултат.

С тази победа Аталанта събра 68 точки и се изкачи на второ място в класирането, като има два пункта аванс пред Милан, който е с мач по-малко. Болоня е на 12-та позиция с 38 точки.

По-рано Каляри надви драматично Рома с 3:2 в друг мач от кръга и напусна зоната на изпадащите с 31 точки и по-добра голова разлика от Беневенто, който се озова на застрашителното 18-о място. "Вълците" са седми с 55 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"