Аталанта и борещият се за своето оцелява в елита Верона завършиха зрелищно 2:2 в мач от 32-ия кръг на италианската Серия А. Това беше седмо равенство от девет изиграни срещи в кръга, а прекратеният двубой между Удинезе и Рома заради колабирал футболист ще се доиграва през май при резултат 1:1. 

Домакините поведоха преди да е изминал четвърт час игра. Теун Копмайнерс намери с центриране Джанлука Скамака, а героят от двубоя с Ливърпул в Лига Европа майсторски преодоля Лоренцо Монтипо за 1:0. Само пет минути по-късно Скамака се превърна в асистент, като намери Сантана де Мораеш в наказателното поле, а бразилецът прати топката в долния десен ъгъл, за да удвои аванса на бергамаските. 

В 23-ата минута Марио Пашалич получи пас от Коопмайнерс, но прати топката над вратата. 

Втората част започна по-добре за Верона. Гостите върнаха един го в  56-ата минута, когато Дарко Лазович овладя по перфектен начин пас от Тиджани Нослин и с далечен изстрел матира Марко Карнезеки за 2:1. Четири минути след това резултатът в Бергамо вече бе изравнен, след като Нослин засече пас на Фабиен Сантонз за 2:2. 

Десет минути преди края Емил Холм пропусна добра възможност отново да изведе Аталанта напред в резултата.

След ремито тимът на Джан Пиеро Гасперини е шести в класирането с 51 точки. Верона е 16-и с точка повече от Фрозиноне, който е в зоната на изпадащите. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!