Аталанта разби като гост Верона с 5:0 в мач от 29-ия кръг на италианската Серия „А”. Бриан Кристанте (2) рано даде аванс на гостите, а след това хеттрик реализира Йосип Иличич (45+4-дузпа, 48, 69), възползвайки се от асистенции на Петаня и Гомес за втория и третия си гол. Именно аржентинецът Алехандро Гомес (71) пък оформи крайния резултат. Така бергамаските събраха 44 точки и излязоха на седма позиция пред Сампдория, който е с по-лоша голова разлика. Верона остава на предпоследното 19-о място с 22 точки и на 3 от спасителната 17-а позиция.

Каляри пък обърна драматично също като гост опашкаря Беневенто с 2:1 след попадения в добавеното време. Енрико Бриньола (46) изведе домакините напред в резултата, но гостите от остров Сардиния стигнаха до трите точки след попадения на Леонардо Паволети (90+1) и Николо Барела (90+6-дузпа). По този начин Каляри събра 29 точки и остана на 14-о място. Беневенто е твърдо последен с 10 точки.

Фиорентина спечели с 2:1 при визитата си на Торино след попадение в последните секунди. През първата част нямаше голове, а след почивката Джордан Верету (59) изведе „виолетовите” напред в резултата. Голмайсторът на „биковете” Андреа Белоти (86) изравни, но в последните секунди Сирил Теро (90+4-дузпа) донесе трите точки за тима от Флореция, който е десети с 41 точки. Торино остава десети с 36 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"