Аталанта спечели с 2:0 гостуването си на Монца в мач от петия кръг на Серия А и излезе начело в класирането. За домакините не игра Валентин Антов, а двете попадения за момчетата на Джан Пиеро Гасперини бяха дело на Расмус Хойлунд (58’) и Марлон (65’, автогол).

Домакините започнаха доста добре двубоя и имаха и няколко не лоши положения пред вратата на Хуан Мусо, основно след изстрели извън наказателното поле.

Гостите от излязоха преобразени след почивката и сякаш забравиха за сериозната пасивност, която демонстрираха през първата част. Те имаха добра възможност да излязат напред още в 47-ата минута чрез Расмус Хойлунд, но вратарят на домакините се намеси добре.

Аталанта все пак успя да открие резултата десетина минути след началото на втората част, когато отлично центриране отляво на Адемола Лукман бе засечено именно от датския тийнейджър Хойлунд за 1:0.

По-малко от десет минути по-късно те достигнаха до ново попадение не без помощ и от късмета, тъй като една бърза топка в наказателното поле бе пратена от Марлон в собствената му врата за 2:0.

Аталанта има 13 точки и вече е начело в класирането и с 2 пред Наполи. Следващият уикенд те ще се изправят срещу Кремонезе. От своя страна Монца е на дъното в класирането с пет последователни поражения и 0 точки, а през следващата седмица ще трябва да се изправят срещу Лече.