Аталанта спечели с 2:1 гостуването на Монца от 33-тия кръг на Серия А. Точни за бергамаските бяха Шарл Де Кетеларе и Ел Билал Туре. В самия край домакините върнаха един гол чрез Даниел Малдини.

В 8-ата минута гостите създадоха първата опасност. Саед Колашинац преодоля двама противници и стреля от чиста позиция, но Микеле Ди Грегорио спаси. Половин час по-късно Монца отговори с първия добър шанс за попадение. Алесио Дзербин беше спрян от Марко Карнезеки.

В края на първото полувреме бергамаските все пак излязоха напред в резултата. Де Кателаре скочи високо и засече с глава центриране от ъглов удар на Адемола Луукман. Никакви шансове за Ди Грегорио при тази ситуация.

В 73-тата минута гостите удвоиха преднината си и направиха решаваща крачка към крайния успех. Луукман пак даде асистенцията, а Ел Билал Туре се разписа. Монца не се отказа до края и върна едно от попаденията. В 89-ата минута Даниел Малдини беше изпуснат от защитата на Аталанта и порази мрежата за Карнезеки.

В самия край късметът покри гостите. Монца можеше и да предотврати загубата, ако ударът на Валентин Карбони не се отби от страничния стълб.

След успеха Аталанта е шести в класирането с 54 точки, докато Монца заема 11-ата позиция с 43.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!