Аталанта постигна категорична победа с 4:1 при гостуването на Дженоа от 24-ия кръг на Серия А. По този начин бергамаските остават на четвърто място в класирането.

Гостите поведоха в 22-ата минута, когато Марио Пашалич намери Шарл Де Кетеларе, който вкара топката във вратата на Хосеп Мартинес. Марко Карнесеки се наложи да се намесва в 42-ата минута и да отазява удара на Матео Ретеги.

Дженоа успя да изравни резултата в 51-ата минута, когато Милан Бадель подаде към Руслан Малиновски, който вкара топката във вратата на Карнесеки.

Равенството на терена не се задържа дълго. В 55-ата минута Теун Коопмайнерс с удар от разстояние вкара топката във вратата на Мартинес.

В 60-ата минута Мартинес се намеси решаващо, спасявайки много опасен удар на Марио Пашалич. В 76-ата минута испанският вратар на Дженоа отново трябваше да се намесва след нов удар на Пашалич. Джорджо Скалвини вкара топката след това при добавката в опразнената мрежа. ВАР се намеси и попадението на Скалвини не бе зачетено заради засада.

В 100-ата минута Аталанта направи резултата 3:1, след като Давиде Дзапакоста отблизо вкара във вратата на Мартинес. Тро минути по-късно гостите вкараха четвърти гол чрез Ел Билал Туре с глава за крайното 4:1 в своя полза.

С тази победа тимът от Бергамо заема четвърто място в Серия А с 42 точки, а Дженоа е дванадесети с 29 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!