Аталанта направи важна крачка към класиране в четворката на италианската Серия "А", след като в първия мач от 28-мия кръг победи с 3:1 като гост новака Кремонезе.

"Нерадзурите" не изоставаха в резултата в нито един момент от мача, но срещнаха доста сериозна съпротива от тима на домакините, който остава твърдо на последното място в класирането.

Аталанта откри резултата секунди преди почивката чрез Мартен де Роон, но Кремонезе съумя да изравни десет минути след паузата чрез Даниел Чофани, който се разписа от дузпа.

Бергамаските взеха за втори път предимство в 73-тата минута, когато новата звезда в атаката на тима Расмус Хойлунд комбинира с Жереми Бога и за котдивоареца не бе проблем да се разпише. Крайното 3:1 за Аталанта бе оформено в добавеното време от Адемола Лукман, който се възползва от това, че бе останал напълно непокрит в наказателното поле.

С успеха Аталанта събра 48 точки, колкото има и шампионът Милан, който в неделя гостува на лидера в класирането Наполи в опит да си върне четвъртата позиция. Кремонезе е на 20-о място с 13 точки, на цели 11 от спасителния бряг.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!