ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона записа втора поредна победа в летните си контроли в САЩ. На терена на „Алийджънт Стейдиъм“ в Лас Вегас (щат Невада) каталунците се наложиха с 1:0 над Милан. Единственото попадение в двубоя падна в началото на второто полувреме.

В 17-ата минута Фикайо Томори засече центриране от корнер на Кристиан Пулишич, но ударът му не намери вратата на Барса. До почивката „блаугранас“ отговориха с неточни изстрели на Фермин и Маркос Алонсо.

Първото положение за второто полувреме беше в актива на „росонерите“, но Рафаел Леао от границата на наказателното поле не успя да уцели вратата. В 55-ата минута Ансу Фати реализира единствения гол в мача с мощен удар от пеналта, при който топката се озова в горния ляв ъгъл на вратата на Майк Менян.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

До края на двубоя Барселона имаше предимство, но не успя да удвои преднината си. Пет минути преди края Роберт Левандовски си изработи добра възможност да стреля, но ударът му мина над вратата В последната минута, при една от малкото си възможности, Милан нямаше шанс да изравни, след като Пиер Калулу би неточно.

По този начин Барселона постигна трета победа в четирите си контроли за лятото. До момента бяха записани успехи над Висел Кобе, Реал (Мадрид) и Милан, но и загуба от Арсенал. Каталунците е прибират в Европа, където на 8 август предстои мач срещу Тотнъм за купа „Хуан Гампер“.

Милан също приключи с американското си турне, където претърпя три загуби от Реал (Мадрид), Ювентус (след дузпи) и Барселона. До началото на сезона на Серия „А“ на „росонерите“ предстоят още три проверки. На 8 август е двубоят с Монца за трофей „Силвио Берлускони“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!