Бившият италиански национал Алберто Акуилани закупи 100% от акциите на аматьорския Спес Монтесакро от северната част на Рим. Точно за този тим той е играл преди преминаването си в юношеската школа на Рома. Той е печелил два пъти Купата на Италия с „вълците“, както и веднъж Суперкупата на Португалия със Спортинг (Лисабон), а впечатляващата му кариера преминава още през тимовете на Ливърпул, Ювентус, Милан, Фиорентина, Пескара, Сасуоло и завършва в испанския Лас Палмас през миналата година.

„Моята кариера стартира тук, на мръсния терен в Монтесакро. Моят футболен дом е Спес. Оттук аз стартирах своето предизвикателство да бъда футболист. Вкарах на мнозина терени, както и на редица отбори. Връщам се с много опит и искам да накарам малките играчи да вярват“, написа Акуилани в „Инстаграм“.

„Това е ново предизвикателство за мен, но благодарение на семейството ми, съм сигурен, че ще продължим бъдещето на Спес. Нашата нова кариера започвам оттук”, добави 34-годишният бивш футболист, който има и 55 мача с екипа на италианския национален отбор.