Верона победи Венеция с 4:3 като гост в среща от 16-ия кръг на италианската Серия "А". В герой се превърна синът на треньора на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне - Джовани, отбелязал изравнителния и победния гол за тима си.

Верона стартира вихрено и откри резултата в 12-ата минута с попадение на Чекарони (1:0), а в следващите 16 минути вкара още две попадения, дело на Чърнигой (2:0) и Анри (3:0).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Именно авторът на третия гол направи резултата 3:1 в 52-ата минута с автогол, а в 52-ата и реализиралият първото попадение за домакините - Чекарони се издъни и получи директен червен картон за игра с ръка в наказателното поле.

Капрари превърна наказателния удар в гол за 3:2 в 65-ата минута, а гостите тръгнаха да търсят поне равенство от наглед безнадеждния мач.

В този момент блесна Джовани Симеоне, който изравни резултата (3:3) в 67-ата минута, а в 85-ата вкара и за победното 4:3.

Бившият тим на Валери Божинов и Николай Михайлов се изкачи на 10-а позиция с 23 точки на две от местата, даващи право за участие в евротурнирите. Венеция пък потъна до 16-ото място на пет и мач повече пред първия изпадащ.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"