Бившият италиански национал Джампаоло Пацини обяви, че слага край на състезателната си кариера. 36-годишният бивш футболист на Аталанта, Фиорентина, Сампдория, Интер, Милан, Верона и Леванте ще бъде запомнен като първия играч сгол на реновирания „Уембли“ за младежката селекция на "скаудра адзура" срещу Англия.

„Чао, ФУТБОЛ. Изминаха повече от 30 години, откакто се запознахме...Бях дете, когато за първи път държах топка в ръцете си и оттогава ти стана за мен като неразделен приятел. Бях просто поредното дете, с живот пред себе си и хиляди мечти, надявайки се един ден да стана футболист от Серия А. Гледах великите шампиони по телевизията и с тях мечтаех за синята фланелка на националния отбор, магията на пълните стадиони и Шампионската лига. Никога не съм мислил, че един ден всичко това ще стане реалност и че благодарение на теб аз мога да изживея толкова много емоции.

Това дете постепенно порасна и благодарение на теб то осъществи всичките си мечти, една по една. Знаете какво казвам: „Всичко беше дори по-красиво, отколкото си го представях!“. Но сега стигнахме до края и е време да те оставя да си починеш, мисля че е правилно. Можех да продължа да живея още малко с тези чувства и емоции, които само ти можеш да ми дадеш. Може би да. Детето в мен би искало да продължи да го прави, но мъжът казва, че е дошло времето да се сбогуваме. Благодаря за всичко!

Това беше лудо пътуване“, написа Пацини в една от социалните мрежи.