ФК Звезденбург (Бургас) и италианския Торино се разбраха за трансфер на българския талант Борислав Пенков.

Роденият през 2008 година футболист е направил добро впечатление на директора на академията на тима от Серия А Руджеро Лудерняни, което му е помогнало да си осигури договор с "биковете".

Борислав е започнал в школата на ДФК Звездичка (Бургас), след което преминава през школата на ФК Черноморец (Бургас) откъдето след смяна на треньорите е обявен за ненужен, за да се озове в редиците на ФК Звезденбург (Бургас).

Именно с екипа на "рицарите", какъвто е прякорът на бургаския клуб, играе през следващите 3 сезона в Елитните групи на България U15 и U16. Той бе проекто-национал, а сега мечтае да има възможност да се пребори за титулярно място в националния отбор на България.

"Благодарен съм на моя клуб, Петър Алексиев и треньорите, с които съм работил, че повярваха в мен и ми дадоха възможност да изляза и да играя в голям клуб в чужбина. В Италия е страхотно. Има всички мечтани условия за един млад играч. Ще дам всичко от себе си, за да се докажа в Торино и винаги ще бъда готов да се върна да играя за България. Това е моята мечта!

Моето послание към младите футболисти от Бургас е: Вярвайте в своите възможности и тези на Звезденбург, защото треньорите и ръководството на клуба знаят какво правят. Пожелавам ви успех и само Звезда", каза Борислав Пенков.