Кремонезе на практика се запъти към Серия "Б", след като в среща от 36-ия кръг падна катастрофално на свой терен от Болоня с 1:5. Това ще стане и математически потвърдено, ако Специя спечели дори точка срещу Лече в мача си този уикенд. До момента единствения сигурен участник в първенството на втора дивизия догодина е Сампдория.

Домакините се бориха дълго и героично да се спасят, въпреки че в първите 19 мача нямаха победа. Но днес преди мача бяха на 6 точки от спасителните места, на 6 точки след Верона и Специя. Гостите от Болоня дойдоха без Сирил Десерс, който е аут до края на сезона, а Роберто Сориано, Йоргос Кириакопулос и Адама Сумаоро бяха контузени. Но въпреки това Болоня не срещна никаква съпротива и още до почивката водеше с 3:0.

Муса Бароу подаде на главата на Марко Арнаутович за 0:1 в 14-ата минута, а 13 по-късно Орсолини изпълни ъглов удар, двоен рикошет подари топката на Люис Фъргюсън, който вкара за 0:2. Орсолини изработи и третия гол, дело на Щефан Пош в 45-ата минута, а в 62-ата и сам вкара за 4:0 за Болоня след контраатака и подаване на Никола Моро. Преди този гол съдията прегледа ситуация в наказателното поле за дузпа в полза на Кремонезе, но след консултация с колегите от стаята за видеопомощ (ВАР) не се реши на такова действие.

Героят от минутите до момента Орсолини беше отстранен заради втори жълт картон заради задържане на противник за фланелката. Но макар и с 10 души болонци завършиха успешно нова контраатака, като Муса Бароу подаде на Никола Сансоне да вкара петия гол. Даниел Чиофани от фаул в добавеното време оформи крайния резултат.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!